World Cup BMX 2022 - 11 en 12 juni op Papendal - Arnhem


Na 2 jaar onderbreking organiseert Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem dit jaar voor de 10e keer de UCI BMX Racing World Cup. Op 11 en 12 juni vinden twee van de acht wereldbekerwedstrijden van 2022 plaats op Papendal.

 

In de afgelopen jaren hebben we op Papendal spectaculaire wedstrijden gezien, maar ook genoten van de side events, waaronder het rijden op een pumptrack, clinics op de BMX en mountainbike, springkussens, kidsworld en demonstraties op het gebied van biketrial en flatland.

 

In het weekend van 11 en 12 juni gaat het BMX geweld dus weer los op Papendal en dit keer zal tegelijkertijd het bekende Arnhemse festival Zomervreugde plaatsvinden. Een weekend om naar uit te kijken.

 

Uiteraard zal ook Team NL aanwezig zijn om op hun thuisbasis te strijden voor de winst van de World Cup, waaronder Olympisch en Wereldkampioen Niek Kimmann, maar ook de zusjes Smulders (beiden bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen). Het event op Papendal is uitgegroeid tot een classic op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden om de strijd met elkaar aan te gaan.

 

En dan het Zomervreugde Festival: Twee dagen samen losgaan op de lekkerste R&B/hiphop, latin, afro, house en techno met het zomerzonnetje op én in je bol. Laat al je zintuigen verwonderen met avontuurlijke activiteiten zoals urban sports & street art, vette dance battles, oneindig veel speelplezier en een tasty food line-up. 5 stages met ieder een eigen sound of summer. Meeblèren bijvoorbeeld met Tabitha, Broederliefde & Antoon en lekker losjes bij Bizzey. Maar ook Eats Everything & Luuk van Dijk zijn in the house en nog veel meer.

 

Ook dit jaar verwachten we weer een spectaculair evenement. Spannende races, muziek, pumptrack battle, urban sports (freerunning, streetdance, Fifa E-game etc.) en lekker eten & drinken. Conclusie: weer een unieke mogelijkheid om de BMX-sport van dichtbij mee te maken of om kennis te maken met deze dynamische sport!

 

Voor meer info kijk je op BMX Papendal

 

Er zijn kaarten te verkrijgen voor het hele weekend, maar ook voor de losse dagen. De prijzen zijn afhankelijk van wanneer je de kaarten koopt: early, regular, late, final. Kortom, wees er snel bij!