Nieuws


Nieuwe Coronamaatregelen vanaf 29 september 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond zijn nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt die ook de sport en dus ook onze vereniging raken. Gelukkig kunnen de trainingen gewoon door gaan, maar we dienen wel een aantal maatregelen te treffen om te voldoen aam de nieuwe vereisten, te weten:

 

 • Publiek is niet meer toestaan tijdens wedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor ouders;
 • De sportkantine zal worden gesloten;
 • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 40 personen buiten. Echter, na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
 • Buiten de toegangspoort geldt de maximale samenkomst van 40 personen wel. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief medewerkers.

Om te kunnen voldoen aan deze nieuwe vereisten wordt voor een groot deel het "oude" protocol uit de kast gehaald. Onderstaand wordt dit protocol, met op onderdelen aanpassingen, uitgeschreven.

 

Iedereen wordt geacht de algemene richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 te volgen te allen tijde!!

 

Dus:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Probeer drukte te vermijden.
 • Was vaak je handen.
 • De additionele maatregelen die gevolgd dienen te worden;
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden dus ook je clubgenoten (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar). Een uitzondering geldt hiervoor tijdens het sporten;
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet: - de toiletten op de club zijn gesloten.
 • Was je handen met water en zeep voordat je naar de training gaat en thuis na de training minimaal 20 seconden;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen;
 • Er zijn geen leen fietsen / helmen / handschoenen beschikbaar
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training op de parkeerplaats om de rijder af te zetten.
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken en deel deze niet met anderen, de kantine is dicht en er kan geen water gepakt worden.
 • Kinderen komen volledig omgekleed (helm op en vast) en met goed functionerende fiets naar de BMX baan.
 • Zorg dat het mobiele nummer van de ouder/verzorger van de rijder zichtbaar en duidelijk op de fiets staat (ivm calamiteiten).
 • Slechts 1 ouder/verzorgers aanwezig bij trainingen (1,5m in acht nemende met andere ouder(s)/verzorger(s) tijdens brengen rijder), wachten buiten de toegangspoort, bij meer dan 40 personen die samenkomen wordt op aangeven van de medewerkers gevraagd in de auto te wachten.
 • De ouder/verzorger mag de rijder op de aangegeven plaats afzetten en helpen, maar NIET naar de verenigingsaccommodatie gaan dan wel betreden.
 • Houdt afstand tot en rekening met andere ouders/verzorgers.
 • Men mag niet parkeren op het terrein bij de accommodatie (met uitzondering van bestuursleden, coördinatoren en trainers).
 • De ouder/verzorger is tijdens de training telefonisch te allen tijde bereikbaar!
 • Rijders betreden het terrein via de poort aen gaan direct door naar Parc Ferme.
 • Rijders dienen direct na de training het terrein te verlaten net als de ouder/verzorger in de auto ivm met training volgende groep.

 

LET OP!! Indien een van de bovenstaande punten niet gevolgd worden kan de rijder geweigerd worden tot de training om nadere maatregelen door de gemeente en veiligheidsregio te voorkomen.

 

Bij het niet goed volgen van de richtlijnen en maatregelen door rijders dan wel ouders/verzorgers kan besloten worden door het bestuur om de trainingen weer stop te zetten om hoge boetes te voorkomen.

 

Trainingstijden
Onderstaand een overzicht van het trainingsschema waar we mee gaan werken:

 

Trainingstijden:

Ma 18:30 – 19:30 Groep 1
Di 19:00 – 19:50 Groep 2
Di 20:10 – 21:00 Groep 3
Do 19:00 – 19:50 Groep 2
Do 20:10 – 21:00 Groep 3

Update NK BMX

Via de onderstaand bericht willen we je nader informeren over het Oegema Logistics NK BMX 2020.

 

Inmiddels hebben we een teamtentplaats gereserveerd. Hier kunnen we als vereniging plaats nemen gedurende de wedstrijd. Onderstaand de overige informatie.


Inschrijving
Op maandag 7 september 12.00 uur is de inschrijving geopend via mijnKNWU. Tijdens de inschrijving dien je gelijk de betaling (€ 20), gegevens begeleider en het kenteken van de auto waarmee je komt in te vullen. Heb deze gegevens bij de hand voordat je gaat inschrijven. Inschrijven is mogelijk t/m 27 september 23.59 uur. Na deze deadline is inschrijven niet meer mogelijk

 

Alle klasses m.u.v. de sportklasse 17-24 en jongens/meisjes 6- schrijven zich in bij de wedstrijd genaamd Oegema Logistics NK BMX. De andere 2 categorieën kunnen zich inschrijven via de Pro Legends Cup in mijnKNWU.
Zoals begin van het jaar vermeld rijden de mannen 17-24 jaar in 2 verschillende categorieën, namelijk sportklasse (voor renners die niet voor titel rijden) en amateur (renners die voor NK titel rijden).

 

Op dit moment staat er in mijnKNWU een concept programma beschreven wat nog kan wijzigen (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Het programma zal uiterlijk 30 september gecommuniceerd worden. We zullen aan de hand van de inschrijvingen de dag indeling gaan maken.

 

Het Oegema Logistics NK BMX telt niet mee voor kwalificatie NK/EK/WK 2021.

 

Reglementen en transponders
In de bijlagen zijn de reglementen van het NK toegevoegd. Zoals bekend zal het NK niet verreden worden met transponders i.v.m. de huidige corona omstandigheden. Op dit moment komen er vragen over het verkrijgen van de bestelde transponder. Bij de eerste topcompetitie wedstrijd in 2021 zullen deze uitgereikt worden. Door de huidige corona situatie willen we zo min mogelijk contactmomenten hebben bij het NK waardoor deze hier niet worden uitgegeven. In de bijlage vind je meer informatie hierover.
nkbmx.nl

 

Informatie en nieuws over het NK zal op nkbmx.nl gedeeld worden. Uiteraard wordt de nodige informatie ook via de mail verspreid.

 

Meehelpen met het Oegema Logistics NK BMX
Wij kunnen (vrijwillige) medewerkers gebruiken die helpen dit NK tot een succes te maken! Hiervoor kan je je aanmelden via nkbmx.nl.

 

Covid-19 maatregelen
Door Covid-19 zal het NK er anders uitzien. Het NK is toegankelijk voor de renners en zijn/haar begeleider. Publiek zal niet toegelaten worden. Om dit Oegema Logistics NK BMX plaats te kunnen laten vinden, hebben we de medewerking van afdelingen, verenigingen, ouders/begeleiders en renners hard nodig. Het is van belang dat een ieder zich aan de maatregelen en richtlijnen houdt die voorgeschreven worden. In de bijlage vinden jullie de Corona maatregelen. Mochten er wijzigingen plaats vinden wordt dit gecommuniceerd.

 

Livestream
Het evenement is niet toegankelijk voor publiek. We begrijpen dat iedereen toch graag naar zijn/haar rijder wilt kijken en helaas kan dit niet door de huidige omstandigheden.

 

We hebben goed nieuws, je kunt het NK bekijken via een livestream. Waar de livestream te volgen is zal in de week van het evenement gecommuniceerd worden.

 

 

Oegema Logistics NK BMX 2020

De KNWU gaat samen met Papendal en vele vrijwilligers uit de 3 BMX afdelingen het NK BMX organiseren. De KNWU is verheugd dat ze erin geslaagd zijn, om in Oegema Logistics een naamgevende hoofdsponsor te vinden. Op 10 en 11 oktober vindt het Oegema Logistics NK BMX plaats op de BMX baan op Papendal.

 

Betreffende het NK is er wel een aantal coronamaatregelen die gevolgd zal moeten worden. Het NK zal daarom alleen toegankelijk zijn voor de renners en zijn/haar begeleider (maximaal 1 begeleider per renner). Publiek zal niet toegelaten worden. Om dit Oegema Logistics NK BMX plaats te kunnen laten vinden, hebben we de medewerking van afdelingen, verenigingen, ouders/begeleiders en renners hard nodig. Het is van belang dat een ieder zich aan de maatregelen en richtlijnen houdt die voorgeschreven worden. De geldende huisregels zullen in een later stadium gecommuniceerd worden. In verband met de huidige COVID-19 situatie, zullen we tijdens het NK niet met transponders rijden en alleen gebruik maken van fotofinish.

 

Deelname en inschrijfgeld
Deelname aan het Oegema Logistics NK BMX is mogelijk, wanneer je voor 1 juni 2020 een licentie en stuurbordnummer hebt aangevraagd. De ranking is niet van toepassing op kwalificatie voor dit NK. De klassen 6 jaar & jonger en de Sportklasse men 17-24 zullen niet rijden voor de Nederlandse titel. Maar zij mogen wel deelnemen aan deze wedstrijd. Zij zullen rijden voor de  Pro Legends – Cup, mogelijk gemaakt door Pro Legends BMX.

 

De inschrijving zal via mijnKNWU verlopen. De inschrijving staat open van maandag 7 september 12.00u t/m zaterdag 26 september 23.59u. Door inschrijving neem je een deelnemerspakket à € 20,- af met daarin de deelname aan het NK, toegang voor 1 begeleider of ouder, mondkapjes voor de renner en begeleider, parkeerticket voor één auto en een goody bag. Bij deze inschrijving moet je ook de gegevens van je begeleider en het kenteken van de auto, waarmee je komt, doorgeven.

 

[Het Oegema Logistics NK BMX telt niet mee voor kwalificatie NK/EK/WK 2021] 

 

Programma
De wedstrijd zal uit meerdere blokken bestaan die verdeeld worden over de zaterdag en zondag. Ieder blok wordt in zijn geheel afgerond op één van deze dagen. Indeling van de blokken zal n.a.v. de inschrijving worden bepaald. Dit zal gecommuniceerd worden op nkbmx.nl en via de mail.

Overige info omtrent het Oegema Logistics NK BMX 2020, zult u vinden via deze pagina en onze Social media kanalen. Uiteraard krijgt u na inschrijving ook de nodige informatie via de mail gestuurd. Het reserveren van teamtenten zal ook via deze website verlopen.

 

 

Trainingsschema voor de zomer van 2020

Het trainingsschema is weer bijgewerkt voor de komende periode. Deze is terug te vinden via deze link.

 

We zullen proberen om zo lang mogelijk de trainingen voort te zetten in de vakantie periode, maar hou de website in de gaten daar er een kans is dat een training op het laatste moment wordt afgelast.

 

Het schema wordt zo nu en dan aangepast dus hou de link in de gaten.

 

LET OP!!
Hou je aan de eerder gemelde Corona maatregelen!!!!!

 

 

Trainingen weer van start bij BMX De Kley-Drivers volgens Corona-protocol

Na veel (denk)werk en aanpassingen rond de baan is het gelukt om een sportcomplex te creëren waarbij we de 1,5m kunnen handhaven. We hebben door deze situatie en het bij de gemeente ingediende Corona-protocol, de goedkeuring gekregen om de trainingen weer weer te hervatten. We dienen ons dan wel te houden aan strikte maatregelen. Deze zijn hieronder aangegeven:

 

Iedereen wordt geacht de algemene richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 te volgen te allen tijde!!

 

Hierbij de additionele voorzorgsmaatregelen die gevolgd dienen te worden;

 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden behoort tot de risicogroep(en);
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden dus ook je clubgenoten (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet: - de toiletten op de club zijn gesloten.
 • Was je handen met water en zeep voordat je naar de training gaat en thuis na de training minimaal 20 seconden;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen;
 • De trainingen zullen voornamelijk starthek trainingen zijn waardoor de trainer op afstand kan blijven.
 • Er kan en mag alleen mee getraind worden wanneer er op voorhand toestemming is gegeven.
 • Er zijn geen leen fietsen / helmen / handschoenen beschikbaar
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training aan op de aangegeven plaats om de rijder af te zetten.
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken en deel deze niet met anderen, de kantine is dicht en er kan geen water gepakt worden.
 • Kinderen komen volledig omgekleed (helm op en vast) en met goed functionerende fiets naar de BMX baan.
 • Zorg dat het mobiele nummer van de ouder/verzorger van de rijder zichtbaar en duidelijk op de fiets staat (ivm calamiteiten).
 • Slechts 1 ouder/verzorgers aanwezig bij trainingen (1,5m in acht nemende met andere ouder(s)/verzorger(s) tijdens brengen rijder), wachten in de auto.
 • De ouder/verzorger mag de rijder op de aangegeven plaats afzetten en helpen, maar NIET naar de verenigingsaccommodatie gaan dan wel betreden. Houdt afstand tot en rekening met andere ouders/verzorgers.
 • Men mag niet parkeren op het terrein bij de accommodatie (met uitzondering van bestuursleden, coördinatoren en trainers).
 • Parkeren in de aangegeven vakken of maak gebruik van de Kiss & Ride plek.
 • De ouder/verzorger blijft tijdens de training in de auto wachten en is telefonisch te allen tijde bereikbaar!
 • Rijders betreden het terrein via de poort aan hun rechter zijde en gaan direct door naar Parc Ferme.
 • Rijders dienen direct na de training het terrein te verlaten net als de ouder/verzorger in de auto ivm met training volgende groep.

 

LET OP!! Indien een van de bovenstaande punten niet gevolgd worden kan de rijder geweigerd worden tot de training om nadere maatregelen door de gemeente te voorkomen.

 

Bij het niet goed volgen van de richtlijnen en maatregelen door rijders dan wel ouders/verzorgers kan besloten worden door het bestuur om de trainingen weer stop te zetten om hoge boetes te voorkomen.

 

Wil je weer trainen en ga je voldoen aan de bovenstaande maatregelen EN stellen je ouders/verzorgers zich beschikbaar om als medewerker/EHBO'er/handhaver/coördinator te helpen, dan kan je je aanmelden via info@kleydrivers.nl o.v.v. Aanmelding training en naam van de rijder.

 

Wij zullen alle aanmeldingen verwerken (leeftijd en niveau) en indelen in groepen, waarna er een terugkoppeling zal komen wie wanneer mag komen trainen. Hier kan en zal niet van afgeweken worden, dus kom niet naar de training zonder toestemming.

 

Maar hoe zal alles eruit gaan zien???

 

Onderstaand een overzicht van het trainingsschema waar we mee van start zullen gaan (mogelijk later aanpassingen door goedkeuring gemeente en/of versoepeling van de maatregelen):

 

Trainingstijden:

Dag
Ma
Di
Di
Do
Do
Tijd
18:30 – 19:30
19:00 – 19:50
20:10 – 21:00
19:00 – 19:50
20:10 – 21:00
Groep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 2
Groep 3

 

Trainingsgroepen:
Groep 1: t/m 12 jaar beginners – max 16 rijders
Groep 2: t/m 12 jaar gevorderden – max 16 rijders
Groep 3: 13 t/m 18 jaar gevorderden – max 12 rijders

Er zijn helaas geen training voor 19 jaar en ouder.

 

Er is dus een strikte leeftijdsscheiding “t/m 12 jaar” EN “13 t/m 18 jaar”
Rijders van 13 t/m 18 jaar dienen 1,5m afstand te houden van elkaar!

 

Afzetten van de rijders:
Ouder/verzorger die de rijder wil afzetten kan dit doen op het “Kiss & Ride” punt of kan parkeren in de parkeervakken.

 

Kiss & Ride:
Hier kan de rijder afgezet worden; volledig omgekleed, helm op en vast, en een goed functionerende BMX fiets. De ouders/verzorgers zoeken vervolgens een parkeerplaats en blijven te allen tijde telefonisch bereikbaar.

Groene lijn = aanrijroute
Oranje lijn = wegrijdroute

 

Parkeervakken:
Hier kan de ouder/verzorger parkeren en de rijder(s) afzetten; volledig in BMX-outfit met helm op en vast en een goed functionerende BMX fiets. De ouders/verzorgers blijven ten alle tijde binnen het parkeervak en te allen tijde telefonisch bereikbaar.

Groene lijn = aanrijroute
Oranje lijn = wegrijdroute

 

Parc Ferme:
Rijders gaan alleen in de rijen 2, 5, 8 en 11 (extra rij) van Parc Ferme staan
Maximaal 4 rijders per rij.
Slechts 1 startgroep op starheuvel de rest blijft in het Parc Ferme totdat de Parc Ferme Coördinator aangeeft dat de volgende startgroep naar de startheuvel mag.

 

Startheuvel:
Er mogen maximaal 4 rijders aan het starthek staan.
Alleen de volgende startposities aan het starthek worden gebruikt: positie 2, 4, 6, 8

 

Medewerkers:
Alle medewerkers (trainer(s) en coördinatoren) houden minimaal 1,5 m afstand van de rijders.

 

 

BWC 1 afgelast!

Afgelasting BMX Trofee West Competitie 2020 BMX De Kley-Drivers - verplaatst naar 10 mei

 

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het Corona (Covid-19) virus in ons land hebben BMX De Kley-Drivers in overleg met BMX Afdeling West besloten de wedstrijd komende zondag af te gelasten.

 

Ondanks het feit dat er vooralsnog geen directe aanleiding bestaat om het evenement niet door te laten gaan vanuit de RIVM, de KNWU en de lokale en provinciale overheid lijkt het ons verstandig deze beslissing te maken. Feit is dat een grote groep deelnemers en toeschouwers samen komen, hetgeen over het algemeen wordt afgeraden.

 

Uiteraard vinden wij het als organiseren vereniging vervelend, maar hebben hier uiteindelijk een goed gevoel bij. Ook hebben wij inmiddels met KNWU Afdeling West en de organisatie van de Noord-Holland Cup bekeken op welke wijze we de wedstrijd alsnog in de BMX Kalender kunnen passen.

 

Dit is gelukt! De geplande wedstrijd in het kader van de Noord-Holland Cup van 10 mei zullen we verplaatsen naar 9 mei. Op 10 mei organiseren we dan de wedstrijd in het kader van de BMX West Competitie. Kortom, net als in 2019 een BMX-weekend bij BMX De Kley-Drivers.

 

Tot slot hopen we dat iedereen begrip heeft voor ons besluit. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij die graag.

 

 

12 maart: Open training BWC

Op 15 maart organiseert BMX De Kley-Drivers de openingswedstrijd in het kader van de BMX Trofee West Competitie 2020.

 

Daar moet je dus goed op voorbereid zijn. Dat kan, want donderdag 12 maart organiseren we een open training en zijn alle rijders uit Afdeling West van harte welkom om te komen trainen.

 

Meld je in de kantine voor een trainingskaartje en enjoy!!!!

 

Kom jij ook? See you!

 

 

 

Jelle van Gorkom stoomt de Kley-Drivers klaar voor het nieuwe seizoen

Artikel van Rodi Media:

 

Jelle van Gorkom heeft op zaterdag 7 maart een BMX clinic gegeven aan de talenten van de BMX-sport bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Jelle werd twee keer tweede op het WK en won zilver op de Olympische Zomerspelen in Rio, in 2016. Tot dinsdag 9 januari 2018. Tijdens een training fietst Jelle van Gorkom op een ketting aan de voet van de startheuvel en beland zwaargewond in het ziekenhuis. Sindsdien heeft hij keihard geknokt om er weer bovenop te komen. Door intensief revalideren en met de wilskracht van een topsporter kan Jelle inmiddels weer zelfstandig functioneren. En gebruikt hij wat hem is overkomen op een positieve manier. Met zijn stichting vraagt hij aandacht voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ook geeft hij clinics aan talentvolle fietscrossers. Zo ook bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Clinic

 

Uit heel West Nederland waren er deelnemers afgereisd om de adviezen en tips van Jelle en vader John in ontvangst te nemen maar daarnaast natuurlijk ook om de Jelle van Gorkom Foundation te steunen, de gehele opbrengst van deze clinic gaat dan ook naar de stichting van Jelle. Jelle nam samen met John de tijd om vragen van de jonge talenten te beantwoorden. Aandachtig namen de deelnemers alle informatie op en lieten zij al hun kunsten zien aan Jelle en John. Waar nodig stuurde Jelle en John de talenten bij om ze in alle facetten van de BMX sport beter te maken, door deze clinic pikten de rijders nog mooi een graantje mee voordat zij zich op moeten maken voor het seizoen 2020 welke aanstaande is.

 

Start competitie

 

Op de baan van BMX de Kley-Drivers zullen op 15 maart tussen de 125 en 250 BMX'ers deelnemen aan de eerste wedstrijd van de BMX West Competitie 2020. Elf tot dertien verenigingen uit West Nederland zullen met hun crossers, welke tussen de 6-60 jaar oud zijn, in Zuid-Scharwoude aan de start van de eerste competitiewedstrijd verschijnen. Naast de reguliere wedstrijden in de BMX West competitie kunnen fietscrossers zich ook inschrijven voor de open klasse, waarbij diverse prijzen te verdienen zijn. Namens BMX de Kley-Drivers doen zo'n 23 rijders mee aan de competitie. De kans is groot dat er op 15 maart veel meer Kley-Drivers aan de start zullen verschijnen, omdat dit hun thuisbaan is. Vanaf 09.00 uur kan er getraind worden, de wedstrijden starten omstreeks 10.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.