Nieuws


BWC 1 afgelast!

Afgelasting BMX Trofee West Competitie 2020 BMX De Kley-Drivers - verplaatst naar 10 mei

 

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het Corona (Covid-19) virus in ons land hebben BMX De Kley-Drivers in overleg met BMX Afdeling West besloten de wedstrijd komende zondag af te gelasten.

 

Ondanks het feit dat er vooralsnog geen directe aanleiding bestaat om het evenement niet door te laten gaan vanuit de RIVM, de KNWU en de lokale en provinciale overheid lijkt het ons verstandig deze beslissing te maken. Feit is dat een grote groep deelnemers en toeschouwers samen komen, hetgeen over het algemeen wordt afgeraden.

 

Uiteraard vinden wij het als organiseren vereniging vervelend, maar hebben hier uiteindelijk een goed gevoel bij. Ook hebben wij inmiddels met KNWU Afdeling West en de organisatie van de Noord-Holland Cup bekeken op welke wijze we de wedstrijd alsnog in de BMX Kalender kunnen passen.

 

Dit is gelukt! De geplande wedstrijd in het kader van de Noord-Holland Cup van 10 mei zullen we verplaatsen naar 9 mei. Op 10 mei organiseren we dan de wedstrijd in het kader van de BMX West Competitie. Kortom, net als in 2019 een BMX-weekend bij BMX De Kley-Drivers.

 

Tot slot hopen we dat iedereen begrip heeft voor ons besluit. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij die graag.

 

 

12 maart: Open training BWC

Op 15 maart organiseert BMX De Kley-Drivers de openingswedstrijd in het kader van de BMX Trofee West Competitie 2020.

 

Daar moet je dus goed op voorbereid zijn. Dat kan, want donderdag 12 maart organiseren we een open training en zijn alle rijders uit Afdeling West van harte welkom om te komen trainen.

 

Meld je in de kantine voor een trainingskaartje en enjoy!!!!

 

Kom jij ook? See you!

 

 

 

Jelle van Gorkom stoomt de Kley-Drivers klaar voor het nieuwe seizoen

Artikel van Rodi Media:

 

Jelle van Gorkom heeft op zaterdag 7 maart een BMX clinic gegeven aan de talenten van de BMX-sport bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Jelle werd twee keer tweede op het WK en won zilver op de Olympische Zomerspelen in Rio, in 2016. Tot dinsdag 9 januari 2018. Tijdens een training fietst Jelle van Gorkom op een ketting aan de voet van de startheuvel en beland zwaargewond in het ziekenhuis. Sindsdien heeft hij keihard geknokt om er weer bovenop te komen. Door intensief revalideren en met de wilskracht van een topsporter kan Jelle inmiddels weer zelfstandig functioneren. En gebruikt hij wat hem is overkomen op een positieve manier. Met zijn stichting vraagt hij aandacht voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ook geeft hij clinics aan talentvolle fietscrossers. Zo ook bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Clinic

 

Uit heel West Nederland waren er deelnemers afgereisd om de adviezen en tips van Jelle en vader John in ontvangst te nemen maar daarnaast natuurlijk ook om de Jelle van Gorkom Foundation te steunen, de gehele opbrengst van deze clinic gaat dan ook naar de stichting van Jelle. Jelle nam samen met John de tijd om vragen van de jonge talenten te beantwoorden. Aandachtig namen de deelnemers alle informatie op en lieten zij al hun kunsten zien aan Jelle en John. Waar nodig stuurde Jelle en John de talenten bij om ze in alle facetten van de BMX sport beter te maken, door deze clinic pikten de rijders nog mooi een graantje mee voordat zij zich op moeten maken voor het seizoen 2020 welke aanstaande is.

 

Start competitie

 

Op de baan van BMX de Kley-Drivers zullen op 15 maart tussen de 125 en 250 BMX'ers deelnemen aan de eerste wedstrijd van de BMX West Competitie 2020. Elf tot dertien verenigingen uit West Nederland zullen met hun crossers, welke tussen de 6-60 jaar oud zijn, in Zuid-Scharwoude aan de start van de eerste competitiewedstrijd verschijnen. Naast de reguliere wedstrijden in de BMX West competitie kunnen fietscrossers zich ook inschrijven voor de open klasse, waarbij diverse prijzen te verdienen zijn. Namens BMX de Kley-Drivers doen zo'n 23 rijders mee aan de competitie. De kans is groot dat er op 15 maart veel meer Kley-Drivers aan de start zullen verschijnen, omdat dit hun thuisbaan is. Vanaf 09.00 uur kan er getraind worden, de wedstrijden starten omstreeks 10.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

 

 

Clinic Jelle van Gorkom

Op zaterdag 7 maart komt Jelle van Gorkom naar Afdeling West en wel naar onze baan in Langedijk om samen met zijn vader John van Gorkom clinics in 3 verschillende groepen te geven.

 

Alle rijders uit West (en zelfs daarbuiten) zijn welkom om zodoende de tips en adviezen van de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro tot zich te nemen en natuurlijk alvast te trainen voor de eerste wedstrijd in het kader van de BMX West Competitie 2020 die op 15 maart in Langedijk zal worden verreden.

 

Wil je deelnemen aan de clinic?
Wacht dan niet en meld je aan via info@kleydrivers.nl met je naam en leeftijd.

 

VOL=VOL.

 

 

BMX NK Clubs 2020

Op zondag 22 maart 2020 zal de NK Clubs plaatsvinden in Baarn. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar net als voorgaande jaren tijdens dit NK met veel Kley-Drivers aan de start zouden verschijnen!!

 

Het NK Clubs is voor iedereen met een basislidmaatschap toegankelijk, dus iedereen die lid is bij de Kley-Drivers kan dus meedoen. Het inschrijfgeld zal worden voldaan door de club. Voor de rijders die normaal deelnemen aan de Noord-Holland Cup en/of BMX Trofee West Competitie een mooie mogelijkheid om eens een Nationale Wedstrijd mee te maken.

 

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op via de mail info@kleydrivers.nl o.v.v. NK Clubs - naam van de rijder en stuurbordnummer.

 

Zorg er wel voor dat je voor de wedstrijd het stuurbordnummer aangevraagd hebt en deze zichtbaar op de fiets gemonteerd is volgens de BMX Reglementen 2020. Tevens dient iedereen in een Clubshirt te rijden.

 

Meer informatie over de NK Clubs is hier terug te vinden.

 

 

Inschrijving BMX West Competitie 2020 geopend

Zondag 15 maart 2020 wordt de 1e wedstrijd in het kader van de BMX West Competitie verreden bij onze eigen vereniging in Langedijk. Voor de BMX West Competitie worden dit jaar in totaal 6 wedstrijden gereden. Iedereen met minimaal een Basislicentie mag deelnemen.

 

Opgeven voor deelname gebeurt bij de eerste wedstrijd of bij voorinschrijving op www.bmxwest.nl. De inschrijving is nog tot en met 8 maart geopend! Het inschrijfgeld voor de eigen of open klasse moet na de voorinschrijving vooruit voorde hele serie wedstrijden worden voldaan. Het abonnement wordt na ontvangst van de betaling in het computersysteem geregistreerd.

 

Niet-abonnementhouders moeten bij de aanmelding voor de wedstrijd betalen. Elke wedstrijd moet je je voor 9:45 uur aanmelden.

 

We hopen dat jullie als Kley-Drivers in grote getale gaan deelnemen aan de wedstrijden in Langedijk, Zwanenburg, Barendrecht, Schagen, Heiloo en Velsen-Noord. Zie voor info www.bmxwest.nl.

 

Mochten jullie vragen hebben over de BWC-competitie 2020 en de wijze van inschrijven, dan horen we het graag!

 

Starthek training 29 februari

We zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat Paul Plaisant bij ons op de club een starthek training wil verzorgen. Dit zal zijn van 11:00 tot ongeveer 13:00.

 

Paul heeft goede inzicht in de BMX sport en geeft ook wel eens training op Papendal dus een mooi moment om gebruik te maken van zijn expertise.

 

Meedoen is voor alle leeftijden en alle niveaus. Daar het 2 uur duurt, is er voldoende tijd om de rust te pakken en af en toe wat te drinken. Voor de ouders zal de kantine open zijn voor koffie en thee.

 

De kosten zullen slechts €2 per persoon zijn.

 

Mochten jullie interesse hebben schrijf je dan in middels een mail naar info@kleydrivers.nl met als onderwerp "Starthek training + Naam rijder + leeftijd"

 

 

Mijnknwu 2.0

De KNWU is dit jaar over gestapt naar het nieuwe mijnknwu. Helaas zitten er op de achtergrond van het systeem nog enkele zaken welke nog goed werkend gemaakt moeten worden. Ze zijn hier hard mee aan de slag, maar hierdoor kunnen enkele zaken wat langer op zich laten wachten.

 

Graag verzoeken we alle leden om het profiel van de rijder goed te controleren, verder aan te vullen, dan wel te verbeteren.

 

Een bug die er momenteel nog is, is dat de barcode welke zichtbaar is wanneer je op je naam rechtsboven klikt, deze niet de juiste is (namelijk identiek voor iedereen). Hier wordt hard aan gewerkt om dit tijdig (voor de eerste wedstrijden) gecorrigeerd te hebben. Deze barcode is nodig om je in te schrijven bij een wedstrijd. Dit is namelijk je digitale basislidmaatschap pas (er worden dit jaar geen basislidmaatschap passen gestuurd - net als voorgaand jaar).

 

Inschrijven voor de BMX West wedstrijden en de 3-nation wedstrijden is ook nog niet mogelijk. Hou www.bmxwest.nl en www.bmxnederland.nl in de gaten voor het laatste nieuws hierover. Zorg dat je de dealine niet mist!

 

Mochten jullie vragen hebben, stuur dan even een berichtje naar info@kleydrivers.nl of spreek mede leden aan bij een training. We proberen daar waar we kunnen te helpen.