Nieuws


Finale Clubwedstrijden 2021

Komende zaterdag 6 november 2021 zal de finale van de Clubwedstrijden 2021 worden verreden. In deze Corona-periode hebben we slechts 3 wedstrijden kunnen rijden, maar desalniettemin zullen in de verschillende categorieën leden tot Clubkampioen worden gekroond!

 

De finalewedstrijd op zaterdag 6 november start om 13.00 uur met de training en het ophalen van de stuurbordnummers voor de rijders die nog geen vast nummer via de KNWU hebben.

 

Uiteraard volgt na de wedstrijden de prijsuitreiking van dit (korte) seizoen, waarbij iedere deelnemer een beker zal ontvangen!

 

We gaan er vanuit dat alle rijders die in de ranking staan ook aanwezig zijn komende zaterdag. Deze rijders zijn dan ook automatisch ingeschreven. Sta je niet in de ranking of kun je niet aanwezig zijn komende zaterdag, dan vragen we je jezelf aan- of af te melden via info@kleydrivers.nl. Bij aanmelding graag: Naam / Geboortedatum / stuurbordnummer

 

Benieuwd naar de tussenstand? Die staat hieronder!

 

 

Coronamaatregelen

Basisregels

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Onder de basisregels wordt verstaan:

 

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.

 

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken en ook bij onze vereniging bij wedstrijden en trainingen. We zullen deze check doen bij de poort, zodat daarna iedereen vrij kan bewegen zowel buiten op het crossterrein als binnen in de kantine, mits rekening wordt gehouden met de basismaatregelen. De toegangscontrole geldt voor sporters en publiek vanaf 18 jaar.

 

De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

 

We zullen een coronatoegangsbewijs scannen en het ID-bewijs controleren. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. 

 

Indien er geen geldig Coronatoegangsbewijs kan worden getoond, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot het terrein.

 

 

NK Pumptrack

Op 31 oktober 2021 wordt het NK Pumptrack georganiseerd in Aalten, op het Sportpark Zuid. De inschrijvingen voor het kampioenschap zijn inmiddels geopend!

 

Tijdens het kampioenschap rijden de deelnemers één voor één het parcours. Iedereen heeft één kans om zijn/haar tijd neer te zetten. Daarna zullen de snelste tien deelnemers per categorie strijden in de super finale, waarin wederom een tijd neergezet moet worden. De deelnemer met de snelste tijd in de super finale is uiteindelijk de winnaar.

 

Een aantal Kley-Drivers heeft zich inmiddels ingeschreven, waaronder regerend Nederlands Kampioen Twan van Dorp! Heb je zin om mee te doen, kijk op www.boostpumptracks.nl voor meer info en de mogelijkheid voor inschrijven. Er is ruimte voor maximaal 32 rijders per klasse.

 

 

Topcompetitie Kampen 23 en 24 oktober 2021

In het weekend van zaterdag 23 & zondag 24 oktober vindt de derde Topcompetitie van de KNWU plaats op de baan van KWC Kampen. Zaterdag trainen en zondag wedstrijd voor alle klassen.

 

Zie voor meer informatie de website van KWC Kampen.

 

De inschrijving is inmiddels geopend via mijn.knwu.nl.

 

 

NK Clubs 2021 in Baarn

Op zondag 17 oktober 2021 zal de NK Clubs plaatsvinden in Baarn. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar net als voorgaande jaren tijdens dit NK met veel Kley-Drivers aan de start zouden verschijnen!!

 

Het NK Clubs is voor iedereen met een basislidmaatschap toegankelijk, dus iedereen die lid is bij de Kley-Drivers (wat iedereen is) kan dus meedoen. Het inschrijfgeld zal worden voldaan door de club. Voor de rijders die normaal deelnemen aan de Noord-Holland Cup en/of BMX West Competitie een mooie mogelijkheid om eens een Nationale Wedstrijd mee te maken.

 

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op via de mail info@kleydrivers.nl o.v.v. NK Clubs - naam van de rijder en stuurbord nummer.

 

Zorg er wel voor dat je voor de wedstrijd het stuurbord nummer aangevraagd hebt en deze zichtbaar op de fiets gemonteerd is volgens de BMX Reglementen 2021. Tevens dient iedereen in een Clubshirt te rijden.

 

Covid-19

Helaas heeft de organiserende vereniging vooralsnog te maken met Corona-regels. Per deelnemer is 1 begeleider/ Ouder toegestaan. Per 5 ingeschreven clubleden mag er 1 extra begeleider worden toegevoegd. Per club is er 1 Clubvertegenwoordiger toegestaan. Verdere regels en aanvullende informatie over de NK Clubs is hier terug te vinden.

 

Ondanks deze regels hopen we met een grote groep naar Baarn af te reizen!

 

Bestuur BMX De Kley-Drivers

 

 

Clubwedstrijden 2021

Nu de wereld weer een beetje open gaat, vinden we het echt tijd worden voor een aantal clubwedstrijden! We hebben besloten een kleine competitie van 3 wedstrijden te gaan rijden, te weten op:

 

  • dinsdag 28 september
  • dinsdag 12 oktober
  • zaterdag 6 november

 

Zorg dat je de data meteen in de agenda zet zodat je geen Clubwedstrijd hoeft te missen. Schrijf je snel in middels een mail naar info@kleydrivers.nl ovv "Clubwedstrijd - naam rijder - geboortedatum rijder - stuurbordnummer rijder"

 

Bij de dag van de wedstrijd dien je de rijder alleen nog aan te melden bij de jury, zodat er bekend is welke rijders er aanwezig zijn en zodat we de wedstrijd soepel kunnen laten verlopen. Aanmelden mag vanaf 18:45. De rijders hebben de mogelijkheid om nog even warm te fietsen waarna we de wedstrijden zullen starten.

 

De finalewedstrijd op zaterdag 6 november start om 13.00 uur met de inschrijving. Uiteraard volgt na de wedstrijden de prijsuitreiking van dit (korte) seizoen!

 

Iedereen die lid is bij de Kley-drivers kan en mag meedoen en dit is natuurlijk een leuke manier om kennis te maken met de wedstrijd opzet en het meten ten opzichte van je clubgenootjes.

 

Dit is overigens ook een mooie gelegenheid voor de ouders/verzorgers om te proeven aan de taken van een baanmedewerker, starter, parc fermree medewerker, jury, lijn jury. Wil je hiermee helpen, laat dit dan ook weten zodat we hier rekening mee kunnen houden. Graag ook aanmelden middels een mail naar info@kleydrivers.nl

 

 

Voorinschrijving BMXWest Barendrecht 3 oktober 2021

Door het invullen van dit formulier meld je je vooraf aan voor deelname aan de BMX West wedstrijd in Barendrecht. Dit is een dagwedstrijd en alleen de Eigen Klasse wordt gereden. Deelname d.m.v. dit formulier is definitief. Inschrijven uiterlijk tot dinsdagavond 28 september 23:59 uur.

 

Afmelden is verplicht. Mocht je door onvoorziene omstandigheden niet aan de wedstrijd deel kunnen nemen, ontvangen we graag een afmelding voor zaterdag avond 2 oktober 17:00 uur door een mail te sturen o.v.v. naam rijder + stuurbordnummer, naar FCC Barendrecht: wedstrijden@fccbarendrecht.nl

 

Inschrijfkosten Eigen Klasse € 6,- per deelnemer per categorie. De penningmeester van jouw club ontvangt op donderdag 30 september een overzicht van inschrijvingen om het verschuldigde inschrijfgeld uiterlijk zaterdag te betalen. Zonder betaling, geen deelname. Entree kosten per begeleider €2,- te voldoen bij de ingang (contant of pin).

 

Mogelijk moeten we gaan werken met de Corona check app vanaf 13 jaar voor een zo veilig mogelijke sportomgeving. Voor het eerste aanspreekpunt en soepele wedstrijd ook graag een opgave van de club coördinator. Eventuele aanvullende Covid-richtlijnen en informatie volgen na sluiting inschrijving.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wedstrijd commissie FCC Barendrecht

 

 

UEC Papendal

Komend weekend zal Papendal weer het terrein zijn van de BMX-sport. Na het succesvolle WK in augustus worden komend weekend de UEC BMX EUROPEAN CUP 9 & 10 verreden. Uiteraard ben je van harte welkom om live te komen kijken #opPapendal, maar er is ook een livesteam.

 

De livestream is te volgen via UEC - Union Européenne de Cyclisme.

 

Voor meer informatie, zie: Papendal BMX Europeancup (bmxpapendal.nl)

 

Alle Kley-Drivers veel succes gewenst!