Nieuws


Clinic op Papendal afgelast

Helaas heeft Papendal, gezien de weersvoorspelling, moeten besluiten de BMX-baan voor aanstaand weekend (10, 11 april) af te keuren. Het risico is te groot dat de baan kapot wordt gereden.

 

Er kan dus helaas niet getraind worden dit weekend.

 

 

Clinic Robin van der Kolk

Op zaterdag 10 april is er een clinic van Robin van der Kolk bij De Kleydrivers.

 

De clinic is speciaal voor beginnende rijders. Hierdoor kunnen zij kennismaken met een nieuwe baan en nieuwe rijders en wordt er volledig ingegaan op verbetering van de basistechnieken bij zowel start als technische vaardigheden. Voor iedere rijder die korter dan 3 jaar op BMX zit een perfecte mogelijkheid om de skills te verbeteren op een leuke baan.

 

Voor de meer ervaren rijder (meer dan 3 jaar BMX ervaring) is er ook nog een groep 3. 

 

Aanmelden kan via BMXTrainingen@gmail.com

 

 

 

Clinic-alert: trainen #opPapendal

Het valt niet mee om nog een plekje te bemachtigen in het verhuurschema van de BMX baan op Papendal. Maaaaar, het is ons weer gelukt!!! Zou het WK dan echt doorgaan?? Dan is dit een mooie gelegenheid om de baan te verkennen, maar natuurlijk ook voor alle andere rijders die een wedstrijd- of startlicentie hebben die het WK niet rijden.

 

Op 11 april hebben we het circuit tot onze beschikking van 10.15 uur tot 12.15 uur. Trainer is dan weer onze Noud Verstegen, ex-BMX'er en inmiddels actief als fysiotherapeut. Noud heeft veel ervaring in de (top)sport. Zelf is hij jarenlang actief geweest op Topsport niveau BMX (Josh BMX-team) en ook is hij actief als trainer. Noud weet hoe of wat en schroomt niet zelf de fiets te pakken om het even voor te doen.

 

Het is verplicht om in je clubshirt te rijden, dus zorg dat je deze bij je hebt!

 

Aanmelden voor de trainingen kan via info@kleydrivers.nl. AANMELDEN VOOR ZONDAG 4 APRIL 

Kosten zijn € 15 per clinic. Maximaal 24 rijders per clinic. Vol=Vol

 

Ook dien je je licentie (wedstrijdlicentie / startlicentie) bij je te hebben. Deze dien je op verzoek te kunnen tonen aan een medewerker van Sportcentrum Papendal (mag ook door begeleider).

 

Ouders en/of begeleiders zijn welkom (maximaal 2 per deelnemer) en kunnen de clinic volgen op de baan. Houdt daarbij rekening met de anderen aanwezigen in overeenstemming met de bekende COVID-19 regels.

 

Parkeren kan nabij het BMX-circuit. Bij binnenkomst van het Sportcomplex Papendal ga je rechtsaf na de slagbomen. Daarna volg je onderstaande route in het rood op de plattegrond.

 

 

Meivakantie event

In de meivakantie organiseren Langedijk Actief en Heerhugowaard Sports NV voor de schoolgaande jeugd een week om kennis te maken met de sporten die worden aangeboden in Langedijk en Heerhugowaard. Ook onze vereniging is daarvoor benaderd en uiteraard willen we graag ons steentje hieraan bijdragen en de jeugd uit Langedijk en Heerhugowaard kennis laten maken met onze sport.

 

De invulling van de dag bestaat uit het geven van clinics en demonstraties; uiteraard met inachtneming van de de dan gelden Corona-regels. We zullen dan ook hulp nodig hebben voor de organisatie; denk aan rijders, trainers en begeleiders.

 

We zijn nog in afwachting van het programma etc. Mochten we meer weten, dan doen we graag een beroep op jullie!

 

 

Plaatsing reglementen en update kalender

We krijgen enkele vragen binnen over de kalender 2021, wat wij heel goed begrijpen. Helaas kunnen we hier nog geen update over geven. We zijn in overleg met de topcompetitie organisatoren wat de mogelijkheden zijn om hun wedstrijd te laten plaatsvinden. Dit is in elke regio anders en zijn we afhankelijk van de beslissing van de veiligheidsregio’s. Zodra hier mee duidelijkheid over is zal dit gecommuniceerd worden. De UEC heeft enkele wedstrijden verplaatst. Meer informatie hierover vind je op de uec.ch website en tevens in mijnKNWU.

 

In mijnKNWU kun je tevens een overzicht vinden van de vrije trainingen en open trainingen op Papendal. De inschrijving voor de vrije training gaat open op 31 maart, de open trainingen gaan altijd 2 weken voor de training open. Bij de open trainingen geldt vol = vol. Tijdens de open training zal een trainer aanwezig zijn die instructies geeft wat je gaat doen. Dit is dus geen vrije training.

 

Op onze website hebben we de volgende nieuwe reglementen geplaatst:

 • KNWU Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2021 (onder voorbehoud van de invloed die covid heeft op de wedstrijden)
 • KNWU NK BMX

Het reglement topcompetitie en kalender volgt zodra we meer duidelijkheid hebben vanuit de overheid en veiligheidsregio’s.

Open en vrije trainingen Papendal

Hierbij de melding die wij ontvangen hebben vanuit de KNWU:

 

Open training Papendal

 

Vanaf 12 mei wordt er elke woensdag een open training georganiseerd t/m 28 juli 2021 voor Nederlandse renners. De open training is een officiële training waarbij een trainer aanwezig is die instructies geeft. Het is dus geen vrije training. We zullen naast de al bekende SX training nu ook op de 5 meter trainingen organiseren.. Voor de volgende groepen worden trainingen ingepland:

 

 • Open training t/m 18 jaar (5 meter heuvel)
 • Open training vanaf 13 jaar (5 meter heuvel)
 • Open SX training 13 t/m 18 jaar ( 8 meter heuvel)

 

De indeling voor de woensdagavond trainingen wordt later bekend gemaakt via mijnKNWU. Inschrijven zal mogelijk zijn via mijnKNWU en zal per week open worden gezet (vol = vol). We willen proberen dat niet elke week dezelfde renners er zijn, maar dat hier wisseling in plaatsvindt. Iedereen dient in bezit te zijn van een nationale licentie (een startlicentie is dus niet voldoende om te kunnen trainen op Papendal).
De kosten van de training zullen €10 euro bedragen.

 

Vrije training Papendal

 

Helaas hebben wij de Papendal vrije training van 27/28 maart moeten annuleren i.v.m. de Covid-maatregels.

 

Voor deze training zijn inmiddels 2 nieuwe datums gepland, namelijk 2 en 24 mei. De volgende groepen zijn als volgt ingedeeld:

 • Zondag 2 mei 10.15 uur: 13 t/m 16 jaar (je mag in 1 van de 3 blokken fietsen, bij meerdere inschrijvingen worden alle inschrijvingen geannuleerd).
 • Zondag 2 mei 12.30 uur: 13 t/m 16 jaar (je mag in 1 van de 3 blokken fietsen, bij meerdere inschrijvingen worden alle inschrijvingen geannuleerd).
 • Zondag 2 mei 14.15 uur: (cruiser) Women 17+
 • Zondag 2 mei 17.00 uur: 13 t/m 16 jaar (je mag in 1 van de 3 blokken fietsen, bij meerdere inschrijvingen worden alle inschrijvingen geannuleerd).

 

 • Maandag 24 mei 08.00 uur: t/m 10 jaar
 • Maandag 24 mei 10.15 uur: 11 en 12 jaar
 • Maandag 24 mei 12.30 uur: (cruiser) men 17+

 

Mocht een training vol zijn kan je je inschrijven op de reservelijst. In de buurt van de sluiting wordt gekeken of er op 1 van de 2 dagen nog ruimte is. Anders wordt je ingepland op een ander tijdstip. Deelnemen aan de training is alleen mogelijk als je in bezit bent van een nationale licentie (wedstrijdlicentie).Inschrijving voor de training opent voor iedereen op 31 maart 2021. De sluitingsdatum is terug te vinden in mijnKNWU.


Zoals eerder vermeld wordt deze training georganiseerd in samenwerking met de 3 afdelingen. Wanneer het evenement volgens de regels door kan gaan hebben we wel handjes nodig. Voor elk trainingsblokken zijn we opzoek naar:

 

 • 2 baco’s per dag of blok per afdeling
 • 2 EHBO per dag of blok per afdeling
 • 1 parc fermee per dag of blok per afdeling
 • 1 ‘covid medewerker’ per afdeling (toegang tot BMX baan alleen voor renners)

 

Gelieve aanmelden via BMX@knwu.nl of bij de inschrijving van je zoon/dochter/of anders). Wanneer de bovenstaande medewerkers niet beschikbaar zijn, dan zal de training helaas niet mogen plaats vinden.

Licentie aanvragen (voor 1 april 2021!)

De KNWU heeft besloten om voor 2021 het Basislidmaatschap op te splitsen in een KNWU-lidmaatschap en een Licentie.

 

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden dien je in het bezit te zijn van een licentie. Voorheen was er een basislidmaatschap (automatisch aangevraagd door de club bij je lidmaatschap) en een wedstrijd licentie. De licentie was dan nodig om deel te kunnen nemen aan Top competities, 3 Nations Cup en NK/EK/WK's.

 

Vanaf 2021 heeft de KNWU naast het KNWU-lidmaatschap een 'startlicentie' geïntroduceerd welke het basislidmaatschap vervangt. Deze dient per kalenderjaar door iedere rijder, die wedstrijden wilt rijden, aangevraagd te worden.
Met deze startlicentie kan je deelnemen aan Clubwedstrijden, Noord-Holland Cup wedstrijden, BMX West wedstrijden en het NK Clubs.

 

Hier meer info over de 'startlicentie'

 

De 'oude' licentie heet nu 'Wedstrijdlicentie'. Met deze licentie kan je deel nemen aan Top Competitie wedstrijden, 3 Nations Cup en NK/EK/WK's.

 

LET OP!!!! Zonder enige licentie kan je alleen deelnemen aan trainingen. Dus ook niet aan clubwedstrijden.

 

Hier het stappen plan om een licentie aan te vragen.


Let op: In je MijnKNWU omgeving wordt de 'startlicentie' een Kaderlicentie genoemd!

 

 

Transponders / Chips

De huidige transponders worden dit jaar vervangen door een nieuwe versie. Dit betekend dat de oude chipnummers zijn verwijderd uit je MijnKNWU omgeving.

 

Lees hier meer over transponder informatie.
Lees hier meer over de procedure BMX transponders 2021.

 

Er is een mogelijkheid om je huidige transponder in te ruilen tijdens de vrije training op Papendal.

 

Transponders/Chips zijn nodig voor de tijdregistratie bij Top Competities en het NK. Wanneer deze noodzakelijk worden bij andere wedstrijden wordt dit nog gemeld door de Afdeling West, dan wel de KNWU.