Nieuws


Finale Noord Holland Cup bij FCC De Kley-Drivers

Op zaterdag 4 november wordt bij BMX Vereniging De Kley-Drivers de finale gereden van de Noord-Holland Cup 2023.

 

Na 4 bloedstollende wedstrijden in Uithoorn, Schagen, Heiloo en Velsen-Noord, wordt op deze zaterdag in Langedijk de eindstand van de competitie bepaald en zien we wie zich kampioen van Noord-Holland mag noemen. Aan het einde van de dag zullen alle rijders, die deelgenomen hebben aan de Noord-Holland Cup een trofee ontvangen tijdens de prijsuitreiking.

 

Open Klasse

Omdat na de reguliere wedstrijden de eindstand berekend zal worden, is er tijd en ruimte voor een Open Klasse. Dat betekent dat NA de normale manches en finales van de Noord-Holland Cup een aparte wedstrijd wordt verreden. De Open Klasse wordt gereden op dagleeftijd. Dat betekent dat de rijders, in tegenstelling tot de eigen klasse (Noord-Holland Cup), worden ingedeeld bij rijders met op dat moment exact dezelfde leeftijd.

 

De rijders kunnen zich voor de Open Klasse aanmelden (€ 6,00) tijdens het inschrijven voorafgaand aan de wedstrijden.

 

Op deze finaledag is het een mooie gelegenheid om aan mee te doen, om nog even lekker te fietsen tijdens het berekenen van de eindstand. Geef je dus op! 

 

De richttijden van deze finaledag zijn:

Inschrijving: 9:00 uur tot 09:30 uur
Starthek training: 9:00 uur tot 10:00 uur

 

Aanvang wedstrijd eigen-klasse (Noord-Holland Cup): 10:15 uur 
Eindtijd wedstrijd eigen-klasse (Noord-Holland Cup): ± 13:00 uur

 

Aanvang wedstrijd Open Klasse:± 13:15 uur
Einde wedstrijd Open Klasse: ± 14:45 uur

 

Prijsuitreiking: ± 15:00 uur

 

 

 

Clubwedstrijden 2023

De data voor de clubwedstrijden voor 2023 zijn ingepland.
Zorg dat je de data meteen in de agenda zet, zodat je geen clubwedstrijd hoeft te missen.

 

 • Dinsdag 30 mei
 • Dinsdag 13 juni
 • Dinsdag 18 juli
 • Dinsdag 12 september
 • Zaterdag 15 oktober

 

Schrijf je snel in middels een mail naar info@kleydrivers.nl ovv "Clubwedstrijd - naam rijder - geboortedatum rijder - stuurbordnummer rijder". Mocht je geen stuurbordnummer hebben, dan zullen wij die toekennen voor de clubwedstrijden. Kortom, iedereen kan meedoen!

 

Bij de dag van de wedstrijd dien je de rijder alleen nog aan te melden bij de jury, zodat er bekend is welke rijders er aanwezig zijn en zodat we de wedstrijd soepel kunnen laten verlopen. Aanmelden mag vanaf 19.00 uur. De rijders hebben de mogelijkheid om nog even warm te fietsen waarna we de wedstrijden zullen starten (rond 19.30 uur).

 

Iedereen die lid is bij de Kley-drivers kan en mag meedoen en dit is natuurlijk een leuke manier om kennis te maken met de wedstrijd opzet en het meten ten opzichte van je clubgenootjes. Dit is overigens ook een mooie gelegenheid voor de ouders/verzorgers om te proeven aan de taken van een baanmedewerker, starter, parc fermee medewerker, jury, lijn jury.

 

De laatste wedstrijd is op een zaterdag; we zullen dan namelijk ook de huldiging aansluitend hebben!

Wil je hiermee helpen, laat dit dan ook weten zodat we hier rekening mee kunnen houden. Graag ook aanmelden middels een mail naar info@kleydrivers.nl.

 

 

NK BMX 2023 - Venlo

Op 2 juli 2023 zal het NK BMX 2023 worden verreden bij de Plakpunters in Venlo. De ranking is inmiddels bekend en kun je vinden via Klassementen - BMX - 2023 - KNWU

 

De inschrijving voor het NK is inmiddels ook geopend via mijnknwu.nl. Per klasse mogen er maximaal 32 rijders deelnemen (bij minder dan 32 deelnemers in de ranking zullen er minder startplaatsen zijn). Mocht je in de ranking net daaronder staan, dan adviseren we je alsnog in te schrijven. Bij ziekte of blessure van een rijder boven je kom je dan alsnog in aanmerking voor deelname aan het NK.

 

Mochten jullie vragen hebben, dan vernemen we die graag.

 

 

NK Clubs 2023

Op zondag 26 maart 2023 zal de NK Clubs plaatsvinden in Raalte. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar net als voorgaande jaren tijdens dit NK met veel Kley-Drivers aan de start zouden verschijnen!!

 

Het NK Clubs is voor iedereen met een startlicentie toegankelijk, dus iedereen die lid is bij de Kley-Drivers (wat iedereen is) kan dus meedoen; heb je nog geen startlicentie aangevraagd, doe dit dan via mijn KNWU.nl. Uiteraard dient dan ook een stuurbordnummer aangevraagd te worden.

 

Het inschrijfgeld zal worden voldaan door de club. Voor de rijders die normaal deelnemen aan de Noord-Holland Cup en/of BMX West Competitie een mooie mogelijkheid om eens een Nationale Wedstrijd mee te maken.

 

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op via de mail info@kleydrivers.nl o.v.v. NK Clubs - naam van de rijder en stuurbord nummer.

 

Zorg er wel voor dat je voor de wedstrijd het stuurbord nummer aangevraagd hebt en deze zichtbaar op de fiets gemonteerd is volgens de BMX Reglementen 2023. Tevens dient iedereen in een Clubshirt te rijden.

 

Zie voor verdere informatie: NKC – CRT Raalte

 

Noord-Holland Cup 2023

In 2023 wordt er ook weer een Noord-Holland Cup verreden. Op 6 maart aanstaande is er een vergadering met de organiserende clubs.

 

Daarna zullen we snel komen met meer informatie!

 

 

BMX West Competitie 2023

Ook de BMX West Competitie 2023 gaat in maart alweer van start. De eerste wedstrijd zal zijn op 19 maart in Zwanenburg en in november eindigen we in Velsen-Noord (op de vernieuwde baan).


zo 19 mrt: Bwc - 1: Zwanenburg
zo 14 mei: Bwc - 2: Barendrecht
zo 28 mei: Bwc - 3: Heiloo
zo 04 jun: Bwc - 4: Uithoorn
zo 03 sep: Bwc - 5: Oud-Beijerland
zo 01 okt: Bwc - 6: Baarn
zo 05 nov: Bwc - 7: Velsen-noord

 

Vanaf 1 maart 2023 kunnen abonnementen worden aangevraagd. Abonnementen kunnen tot een week voor aanvang eerste wedstrijddag aangevraagd worden via Internet (bmxwest.nl). De betaling dient per bankovermaking te geschieden. De betaling moet voor donderdag vóór de eerste wedstrijd zijn ontvangen.

 

De aanvrager zal na ontvangst van zijn betaling als abonnementhouder in het wedstrijd bestand worden opgenomen. Abonnementhouders geven ook aan in welke klasse zij willen rijden (als men meerdere abonnementen heeft): eigen, cruiser en/of open klasse.

 

Een abonnement aanvrager dient in het bezit te zijn van een geldige KNWU wedstrijdlicentie en een BMX stuurbordnummer.

 

Wintertraining 2023

We willen graag weer vanuit BMX De Kley-drivers een wintertraining aanbieden om zodoende conditioneel weer klaar te zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Of misschien gewoon lekker om de conditie op peil te houden. Of gewoon om lekker buiten te kunnen sporten. Iedereen zal zijn eigen reden hebben.

 

Er is aangegeven via de uitgestuurde poll dat er wel interesse naar is, dus zijn we dit verder gaan uitwerken.

 

Leuk dat jullie nou zo'n wintertraining aanbieden, maar wat houdt het in en wat gaat er dan gebeuren?
De wintertraining zal er als volgt uit gaan zien:

 • Zondagochtend 10:00 - 11:00 (met eventueel wat uitloop)
 • Locatie: Strand van Luna, Heerhugowaard (en omstreken)
 • Veel kracht en conditionele oefeningen zowel met fiets als zonder fiets
 • 10 trainingen (wanneer het weer het toelaat, met een beetje regen kunnen we wel aan de gang ;-) )
 • Geschikt voor jong en oud, starter tot gevorderde, iedereen op zijn eigen niveau (It's you against you)

 

Hoe zal de training eruit zien?

 • Warming-up
 • Kracht elementen
 • Conditie elementen
 • Uithouding elementen

 

Kosten voor de 10 trainingen zullen € 30,- per persoon zijn.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meedoen, schrijf je dan snel in via een mail naar info@kleydrivers.nl onder vermelding van Wintertraining 2023 en vermeld in de mail de naam van de rijder + leeftijd.

 

De ouders/verzorgers dienen wel in de buurt te blijven ivm calamiteiten.

 

Voor die ouders die mogelijk de kerstkilootjes eraf willen trainen: jullie kunnen je ook inschrijven (alleen de oefeningen op de fiets zullen bv met een MTB kunnen of kan die tijd gebruikt worden om te herstellen ;-) )

 

 

Stuurbordnummers aanvragen

Ieder jaar dient elke rijder opnieuw een stuurbordnummer aan te vragen. Via de site van de KNWU kun je inloggen op mijn.knwu.nl en kan gekozen worden voor de optie stuurbordnummer aanvragen. Het aanvragen wijst de weg vanzelf. Aanvragen van een nieuw stuurbordnummer is mogelijk vanaf 1 januari 2023.

 

Let op:
BMX-ers krijgen indien er nog geen licentieaanvraag heeft plaatsgevonden een stuurbordnummer voor Afdelingswedstrijden en niet voor Nationale wedstrijden toegewezen. Het systeem herkent dan geen licentie voor 2023 en geeft een Afdelingsnummer uit.

 

DUS: eerst licentieaanvraag afronden alvorens een stuurbord aan te vragen zodat je een stuurbordnummer ontvangt dat hoort bij je licentiecategorie!