Nieuws


Top Competitie 2 - Uithoorn

Gelukkig kunnen we positief zijn over het doorgaan van de 2e Top Competitie van dit jaar.

 

Op 11 en 12 september vind TC 2 plaats in Uithoorn. Door de huidige maatregelen is het nog genoodzaakt om de TC iin 2 dagen in te delen.

Zaterdag: t/m 12 jaar en cruisers

Zondag: 13+

 

Voor deze wedstrijd is het alleen mogelijk om je voor in te schrijven via mijnKNWU. De wedstrijd is reeds geopend voor inschrijving en loopt t/m 3 september. Na deze datum kan er niet meer ingeschreven worden en wordt alles voorbereid voor de wedstrijd zelf.

 

De wedstrijd kan alleen doorgaan als we werken met gezondheidsverklaringen en club coördinatoren. Binnenkort zal er meer informatie komen over de gezondheidsverklaringen, de teamtenten, begeleiders, etc.

 

Ook hier zal weer gereden dienen te worden met de transponders en is een wedstrijdlicentie nodig.

 

Wil je meerijden, schrijf je dan snel in via de mijnKNWU.

 

 

Ranking 2022

Vanaf september 2021 verandert de NK/EK/WK ranking.

Waarom verandert de ranking?

  • Focus ligt te veel op kwalificatie(punten)
  • Plezier weer bovenaan voor jeugd
  • Rankinglijsten ingewikkeld en lastig (uit te leggen en uit te rekenen door de verschillende puntentabellen).

 

Om de druk te verlagen hebben we met de BMX afdelingen en commissie BMX gesproken over een nieuwe methode. Deze ranking wordt een pilot voor seizoen 2022. Daarna zal er een evaluatie plaatsvinden en mogelijk bijstellen van regels/richtlijnen.

 

Voor kwalificatie 2022 telt elke (Nationale/Internationale) wedstrijd gelijk.Afvallers in/na manches krijgen 2 punten.
Voordelen: alle deelnemers komen op de rankinglijst, het aantal gekwalificeerde rijders is zo hoog mogelijk, deelname aan wedstrijden wordt gestimuleerd.

 

Voor kwalificatie 2022 worden afdelingswedstrijden beloond bij deelname.

Iedere AK 1 punt, er geldt een max. van 5 punten die meegeteld worden uit AK wedstrijden. Een AK kan een wedstrijd zijn of een andere type ‘wedstrijd/activiteit’.

 

Kwalificatie NK: TC’s, 3-Nations NL, NKC en (max. 5) AK’s
Kwalificatie EK/WK: TC’s, 3-Nations NL/BEL/DUI en UEC NL

 

De splitsing voor de NK wedstrijden en EK/WK wedstrijden komt voort uit een vraag stuk vanuit de clubs. Op deze wijze zorgen we ervoor dat renners die het NK willen fietsen, alleen in Nederland hoeven te rijden. Voor het EK/WK tellen wel de bovenstaande buitenlandse wedstrijden mee.

 

Vanaf september 2021 telt de ranking weer vanaf 0 punten. In de wedstrijdkalender staat beschreven voor welke wedstrijden punten zijn te behalen voor de wedstrijden NK/EK/WK 2022.

 

Begin volgend jaar zullen zoals gewoonlijk de eisen/reglementen online worden geplaatst voor welke datum je wat dient aan te vragen en hoeveel renners mee kunnen doen aan deze wedstrijden.

 

 

Clinic #opPapendal op zaterdag 1 mei

De clinic die we op 11 april zouden organiseren moesten we helaas afgelasten als gevolg van de conditie van de baan op Papendal. Het is ons echter gelukt om deze te verplaatsen naar zaterdag 1 mei. We hebben dan de baan tot onze beschikking van 14.45 uur tot 16.45 uur.

 

We hebben de trainers John van Gorkom en Jorg de Louw vast weten te leggen. John, de vader van Jelle, geeft al jaren training onder andere voor de vereniging in Haaksbergen. Jorg de Louw is een oud-bmx'er en na zijn actieve carrière ook als coach/trainer van verschillende factoryteams aan de slag gegaan, o.a. GT en Crupi. Jorg begeleid momenteel een aantal BMX-rijders en geeft dikwijls clinics.

 

Let op: Helaas mogen we de 8 meter heuvel niet gebruiken!

 

De rijders die zich hadden aangemerkt voor de clinic van 11 april, krijgen voorrang om op 1 mei deel te nemen. We gaan er dan ook vanuit dat de volgende rijders volgende week zullen deelnemen: Levi Hes, Twan van Dorp, Koen en Tim De Graaf, Scott en Joey Heimerikx, Dinand Woerdman, Bram en Jelte Jong, Roan Hink, Iwan Voorrips, Christijan en Xander Bak, Xem van Baaren, Luna en Kelvin Stam, Mart van Stralen, Aaron Kok, Bart Veldboer, Boris Lutgerink, Joshua de Geus en Noor Brons.

 

Mocht je verhinderd zijn volgende week, dan verzoeken we je af te melden via info@kleydrivers.nl. Dit betekent dat we vooralsnog nog 2 plekken over hebben voor de clinic. Wie nog wil kan zich melden via info@kleydrivers.nl.

 

Kosten zijn slechts € 15 per clinic. Van belang is in ieder geval dat je je licentie (wedstrijdlicentie / startlicentie) bij je hebt en kan tonen (mag ook door begeleider). Ouders en/of begeleiders zijn welkom (maximaal 2 per deelnemer) en kunnen de clinic naast de baan. Houdt daarbij rekening met de anderen aanwezigen in overeenstemming met de bekende COVID-19 regels.

 

Parkeren kan nabij het BMX-circuit. Bij binnenkomst van het Sportcomplex Papendal ga je rechtsaf na de slagbomen. Daarna volg je onderstaande route in het rood op de plattegrond.

 

 

Clinic Danielle Vrenegoor op 9 mei

Op zondag 9 mei geeft Daniëlle Vrenegoor een clinic bij BMX De Kleydrivers.

Tijdens de clinic ligt de nadruk op techniek en persoonlijke aandacht.

De maximum leeftijd is vanwege Corona 26 jaar. De kosten zijn € 10,- pr deelnemer.

 

Groep 1: 10.00 - 12.00 uur

Groep 2: 12.30 - 14.30 uur

 

Je kunt je voor deze clinic opgeven via danielle.bmx@hotmail.com o.v.v. Naam, leeftijd en club.

 

 

Clinic op Papendal afgelast

Helaas heeft Papendal, gezien de weersvoorspelling, moeten besluiten de BMX-baan voor aanstaand weekend (10, 11 april) af te keuren. Het risico is te groot dat de baan kapot wordt gereden.

 

Er kan dus helaas niet getraind worden dit weekend.

 

 

Clinic Robin van der Kolk

Op zaterdag 10 april is er een clinic van Robin van der Kolk bij De Kleydrivers.

 

De clinic is speciaal voor beginnende rijders. Hierdoor kunnen zij kennismaken met een nieuwe baan en nieuwe rijders en wordt er volledig ingegaan op verbetering van de basistechnieken bij zowel start als technische vaardigheden. Voor iedere rijder die korter dan 3 jaar op BMX zit een perfecte mogelijkheid om de skills te verbeteren op een leuke baan.

 

Voor de meer ervaren rijder (meer dan 3 jaar BMX ervaring) is er ook nog een groep 3. 

 

Aanmelden kan via BMXTrainingen@gmail.com

 

 

 

Clinic-alert: trainen #opPapendal

Het valt niet mee om nog een plekje te bemachtigen in het verhuurschema van de BMX baan op Papendal. Maaaaar, het is ons weer gelukt!!! Zou het WK dan echt doorgaan?? Dan is dit een mooie gelegenheid om de baan te verkennen, maar natuurlijk ook voor alle andere rijders die een wedstrijd- of startlicentie hebben die het WK niet rijden.

 

Op 11 april hebben we het circuit tot onze beschikking van 10.15 uur tot 12.15 uur. Trainer is dan weer onze Noud Verstegen, ex-BMX'er en inmiddels actief als fysiotherapeut. Noud heeft veel ervaring in de (top)sport. Zelf is hij jarenlang actief geweest op Topsport niveau BMX (Josh BMX-team) en ook is hij actief als trainer. Noud weet hoe of wat en schroomt niet zelf de fiets te pakken om het even voor te doen.

 

Het is verplicht om in je clubshirt te rijden, dus zorg dat je deze bij je hebt!

 

Aanmelden voor de trainingen kan via info@kleydrivers.nl. AANMELDEN VOOR ZONDAG 4 APRIL 

Kosten zijn € 15 per clinic. Maximaal 24 rijders per clinic. Vol=Vol

 

Ook dien je je licentie (wedstrijdlicentie / startlicentie) bij je te hebben. Deze dien je op verzoek te kunnen tonen aan een medewerker van Sportcentrum Papendal (mag ook door begeleider).

 

Ouders en/of begeleiders zijn welkom (maximaal 2 per deelnemer) en kunnen de clinic volgen op de baan. Houdt daarbij rekening met de anderen aanwezigen in overeenstemming met de bekende COVID-19 regels.

 

Parkeren kan nabij het BMX-circuit. Bij binnenkomst van het Sportcomplex Papendal ga je rechtsaf na de slagbomen. Daarna volg je onderstaande route in het rood op de plattegrond.

 

 

Meivakantie event

In de meivakantie organiseren Langedijk Actief en Heerhugowaard Sports NV voor de schoolgaande jeugd een week om kennis te maken met de sporten die worden aangeboden in Langedijk en Heerhugowaard. Ook onze vereniging is daarvoor benaderd en uiteraard willen we graag ons steentje hieraan bijdragen en de jeugd uit Langedijk en Heerhugowaard kennis laten maken met onze sport.

 

De invulling van de dag bestaat uit het geven van clinics en demonstraties; uiteraard met inachtneming van de de dan gelden Corona-regels. We zullen dan ook hulp nodig hebben voor de organisatie; denk aan rijders, trainers en begeleiders.

 

We zijn nog in afwachting van het programma etc. Mochten we meer weten, dan doen we graag een beroep op jullie!