Nieuws


Wintertraining 2023

We willen graag weer vanuit BMX De Kley-drivers een wintertraining aanbieden om zodoende conditioneel weer klaar te zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Of misschien gewoon lekker om de conditie op peil te houden. Of gewoon om lekker buiten te kunnen sporten. Iedereen zal zijn eigen reden hebben.

 

Er is aangegeven via de uitgestuurde poll dat er wel interesse naar is, dus zijn we dit verder gaan uitwerken.

 

Leuk dat jullie nou zo'n wintertraining aanbieden, maar wat houdt het in en wat gaat er dan gebeuren?
De wintertraining zal er als volgt uit gaan zien:

 • Zondagochtend 10:00 - 11:00 (met eventueel wat uitloop)
 • Locatie: Strand van Luna, Heerhugowaard (en omstreken)
 • Veel kracht en conditionele oefeningen zowel met fiets als zonder fiets
 • 10 trainingen (wanneer het weer het toelaat, met een beetje regen kunnen we wel aan de gang ;-) )
 • Geschikt voor jong en oud, starter tot gevorderde, iedereen op zijn eigen niveau (It's you against you)

 

Hoe zal de training eruit zien?

 • Warming-up
 • Kracht elementen
 • Conditie elementen
 • Uithouding elementen

 

Kosten voor de 10 trainingen zullen € 30,- per persoon zijn.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meedoen, schrijf je dan snel in via een mail naar info@kleydrivers.nl onder vermelding van Wintertraining 2023 en vermeld in de mail de naam van de rijder + leeftijd.

 

De ouders/verzorgers dienen wel in de buurt te blijven ivm calamiteiten.

 

Voor die ouders die mogelijk de kerstkilootjes eraf willen trainen: jullie kunnen je ook inschrijven (alleen de oefeningen op de fiets zullen bv met een MTB kunnen of kan die tijd gebruikt worden om te herstellen ;-) )

 

 

Licenties 2023

Momenteel is het mogelijk om de wedstrijdlicenties 2023 via de KNWU aan te vragen. De licentieaanvraag dient iedere rijder/ouder/verzorger zelf te regelen via de site van de KNWU. Hiertoe dient te worden ingelogd op mijn.knwu.nl. Indien de inloggegevens niet bekend zijn, kan worden gemaild naar info@kleydrivers.nl. De inloggevens zullen dan vanuit de KNWU opnieuw gemaild worden. Indien alleen het wachtwoord niet meer bekend is, kan dit via de site van de KNWU opgevraagd worden (optie: wachtwoord vergeten?).

 

Na inloggen op mijn.knwu.nl kan de licentie worden aangevraagd via de menuoptie licentie(s)/licentie aanvragen. Vervolgens de stappen doorlopen. Kiezen voor:

 • Wedstrijdlicentie
 • Startlicentie of ander BMX-wedstrijdlicentie (Jeugd, Nieuwelingen, Junior, Elite)

 

LET OP: IEDERE RIJDER HEEFT MINIMAAL EEN STARTLICENTIE NODIG.

 

Met de startlicentie kan worden deelgenomen aan de Afdelingswedstrijden, regiowedstrijden, clubwedstrijden en het NK Clubteams. Een andere licentie dan de startlicentie is alleen nodig voor het rijden van nationale (Topcompetitie / NK) en internationale wedstrijden (EUC / 3-Nation Cup / EK / WK). 

 

We hopen uiteraard vele rijders van onze vereniging te begroeten bij de Regionale en Nationale wedstrijden in eigen land! Vraag dan ook snel een licentie aan. Zie via deze link voor meer info over het aanvragen van de licentie, waaronder een checklist en stappenplan.

 

 

Stuurbordnummers aanvragen

Ieder jaar dient elke rijder opnieuw een stuurbordnummer aan te vragen. Via de site van de KNWU kun je inloggen op mijn.knwu.nl en kan gekozen worden voor de optie stuurbordnummer aanvragen. Het aanvragen wijst de weg vanzelf. Aanvragen van een nieuw stuurbordnummer is mogelijk vanaf 1 januari 2023.

 

Let op:
BMX-ers krijgen indien er nog geen licentieaanvraag heeft plaatsgevonden een stuurbordnummer voor Afdelingswedstrijden en niet voor Nationale wedstrijden toegewezen. Het systeem herkent dan geen licentie voor 2023 en geeft een Afdelingsnummer uit.

 

DUS: eerst licentieaanvraag afronden alvorens een stuurbord aan te vragen zodat je een stuurbordnummer ontvangt dat hoort bij je licentiecategorie!

 

 

Interclub competitie 1 oktober uitgesteld

De interclub competitie wedstrijd van 1 oktober bij FCC De Kleydrivers is uitgesteld vanwege de voorspelde weersomstandigheden.

De nieuwe datum voor deze wedstrijd is zondag 23 oktober. En dan hopen we uiteraard op betere omstandigheden voor de rijders dan nu voorspeld wordt voor dit weekeinde.

 

 

Open training: 21 en 22 juni

Op dinsdag- en woensdagavond organiseren we een open training, zodat de rijders van afdeling West alvast kennis kunnen maken met ons circuit om zodoende goed voorbereid aan de start te verschijnen komende zondag.

 

Uiteraard zijn jullie allen ook van harte welkom. Zorg dat je het clubshirt aan hebt, zodat we jullie kunnen onderscheiden van de externe betalende rijders. De ouders kunnen uiteraard helpen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de wedstrijd van zondag.

 

De training van komende donderdag wordt afgelast. Dit in verband met de stremming van de Potjesdam voor een activiteit van de Sportweek. Gelukkig wordt het de warmste dag van de week, dus zullen veel van jullie juist blij zijn even het BMX-pak niet aan te hoeven doen.

 

 

BMXTrofee West Competitie 3 BMX bij De Kley-drivers in Langedijk

Op zondag 26 juni wordt de derde wedstrijd van de BMXTrofee West Competitie verreden bij De Kley-drivers in Langedijk.

 

Hier zullen de rijders van 13 clubs uit west Nederland deelnemen. Naast de reguliere wedstrijd competitie kunnen alle deelnemers zich ook inschrijven voor de "open-klasse". Hier rijdt men op dag-leeftijd en hier zijn, losstaand van de competitie, ook nog eens diverse prijzen te verdienen. Er zullen enkele honderden bmx-ers deelnemen aan de beide competities.

 

De wedstrijden bij BMX De Kley-Drivers aan de Potjesdam in Langedijk worden georganiseerd door vrijwilligers en veel “oud”-leden van de club aangevuld met vrijwilligers van andere deelnemende clubs.

 

Op zondag wordt er om 9.00 uur gestart met de training en zullen de wedstrijden aanvangen rond 10.15 uur. De prijsuitreiking zal rond 16.00 uur plaatsvinden.

 

Langs de baan zorgen we uiteraard ook goed voor de interne mens met lekkere koffie, een goede hap en de beroemde oliebollen. Daarnaast zullen er loten verkocht worden waar hele mooie prijzen mee te winnen zijn. Kom dus allemaal naar De Kley-Drivers in Langedijk!

 

 

World Cup BMX 2022 - 11 en 12 juni op Papendal - Arnhem

Na 2 jaar onderbreking organiseert Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem dit jaar voor de 10e keer de UCI BMX Racing World Cup. Op 11 en 12 juni vinden twee van de acht wereldbekerwedstrijden van 2022 plaats op Papendal.

 

In de afgelopen jaren hebben we op Papendal spectaculaire wedstrijden gezien, maar ook genoten van de side events, waaronder het rijden op een pumptrack, clinics op de BMX en mountainbike, springkussens, kidsworld en demonstraties op het gebied van biketrial en flatland.

 

In het weekend van 11 en 12 juni gaat het BMX geweld dus weer los op Papendal en dit keer zal tegelijkertijd het bekende Arnhemse festival Zomervreugde plaatsvinden. Een weekend om naar uit te kijken.

 

Uiteraard zal ook Team NL aanwezig zijn om op hun thuisbasis te strijden voor de winst van de World Cup, waaronder Olympisch en Wereldkampioen Niek Kimmann, maar ook de zusjes Smulders (beiden bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen). Het event op Papendal is uitgegroeid tot een classic op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden om de strijd met elkaar aan te gaan.

 

En dan het Zomervreugde Festival: Twee dagen samen losgaan op de lekkerste R&B/hiphop, latin, afro, house en techno met het zomerzonnetje op én in je bol. Laat al je zintuigen verwonderen met avontuurlijke activiteiten zoals urban sports & street art, vette dance battles, oneindig veel speelplezier en een tasty food line-up. 5 stages met ieder een eigen sound of summer. Meeblèren bijvoorbeeld met Tabitha, Broederliefde & Antoon en lekker losjes bij Bizzey. Maar ook Eats Everything & Luuk van Dijk zijn in the house en nog veel meer.

 

Ook dit jaar verwachten we weer een spectaculair evenement. Spannende races, muziek, pumptrack battle, urban sports (freerunning, streetdance, Fifa E-game etc.) en lekker eten & drinken. Conclusie: weer een unieke mogelijkheid om de BMX-sport van dichtbij mee te maken of om kennis te maken met deze dynamische sport!

 

Voor meer info kijk je op BMX Papendal

 

Er zijn kaarten te verkrijgen voor het hele weekend, maar ook voor de losse dagen. De prijzen zijn afhankelijk van wanneer je de kaarten koopt: early, regular, late, final. Kortom, wees er snel bij!

Nieuwe Clubshirts

Nu de Coronamaatregelen zijn losgelaten en we met een echt BMX-jaar gaan starten, hebben we als vereniging besloten om nieuwe clubshirts te bestellen. Afgelopen donderdag hebben we de pasavond van de clubshirts achter de rug. We hebben begrepen dat niet iedereen aanwezig kon zijn. Daarom is het mogelijk om in de winkel van SPORTSWEARHOUSE (Voorburggracht 176, Zuid-Scharwoude) te passen. Mogelijk ben je daar al geweest, maar anders is het nog mogelijk op dinsdag van 08:30-17:30 uur.

 

Dinsdagavond zullen we de shirts gaan bestellen. De shirts kosten € 56,50 en de vesten € 77,50. Een naam van de rijder achterop het shirt kost € 3,-.

 

Na de bulklevering kunnen de shirts en vestjes ook nog besteld worden. We zullen hiervoor ook een webshop live zetten via SPORTSWEARHOUSE.

 

Onderstaand de sponsoren die op het nieuwe shirt zullen staan. We zijn deze sponsoren uiteraard erg dankbaar voor hun bijdrage welke ten goede zal komen aan investering op en rond het circuit.