Nieuws


Inter-clubcompetitie 2022

Dit jaar wordt er een Inter-Clubcompetitie georganiseerd tussen 4 verenigingen: HSC De Bataaf, De Boscrossers, UWTC en De Kley-Drivers.

 

De inschrijving gaat via voorinschrijving en deze sluit op 30 maart om 23:59 uur.

Op de wedstrijddagen is inschrijven niet mogelijk!

 

 • De competitie bestaat uit 4 wedstrijden.
 • De puntentelling is conform de regeling van de BMX West Competitie.
 • De resultaten van de 3 beste wedstrijden tellen mee (je mag dus 1 wedstrijd missen of een off-day hebben).
 • De wedstrijden bestaan uit 3 manches en een A- en B-finale.
 • De indeling van de klasse waarin je gaat rijden wordt bepaald door je leeftijd. Zijn er in een bepaalde leeftijd te weinig aanmeldingen, dan kunnen er leeftijdsklassen samengevoegd worden.
 • Alle rijders moeten een licentie hebben: een startlicentie of een wedstrijdlicentie. Heb je dat nog niet, vraag dan z.s.m. een licentie en een stuurbordnummer aan bij de KNWU. En koop een stuurbord en zijbord + nummer voor op je fiets.

 

Natuurlijk doet iedereen mee!

 

Deelname vergoeding is éénmalig € 10,- per rijder voor de gehele competitie. De betaling doe je contant bij je clubcoördinator voor aanvang van de eerste wedstrijd. De clubcoördinator van BMX De Kley-Drivers is Jacob de Graaf.

Zie onderstaand de flyer van de competitie.

 

 

Nieuwe Clubshirts

Nu de Coronamaatregelen zijn losgelaten en we met een echt BMX-jaar gaan starten, hebben we als vereniging besloten om nieuwe clubshirts te bestellen. Afgelopen donderdag hebben we de pasavond van de clubshirts achter de rug. We hebben begrepen dat niet iedereen aanwezig kon zijn. Daarom is het mogelijk om in de winkel van SPORTSWEARHOUSE (Voorburggracht 176, Zuid-Scharwoude) te passen. Mogelijk ben je daar al geweest, maar anders is het nog mogelijk op dinsdag van 08:30-17:30 uur.

 

Dinsdagavond zullen we de shirts gaan bestellen. De shirts kosten € 56,50 en de vesten € 77,50. Een naam van de rijder achterop het shirt kost € 3,-.

 

Na de bulklevering kunnen de shirts en vestjes ook nog besteld worden. We zullen hiervoor ook een webshop live zetten via SPORTSWEARHOUSE.

 

Onderstaand de sponsoren die op het nieuwe shirt zullen staan. We zijn deze sponsoren uiteraard erg dankbaar voor hun bijdrage welke ten goede zal komen aan investering op en rond het circuit.

 

 

NK Clubs 2022 in Wijchen

Op zondag 27 maart 2022 zal de NK Clubs plaatsvinden in Wijchen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar net als voorgaande jaren tijdens dit NK met veel Kley-Drivers aan de start zouden verschijnen!!

 

Het NK Clubs is voor iedereen met een startlicentie toegankelijk, dus iedereen die lid is bij de Kley-Drivers kan dus meedoen; heb je nog geen startlicentie aangevraagd, doe dit dan via mijn KNWU.nl. Uiteraard dient dan ook een stuurbordnummer aangevraagd te worden.

 

Het inschrijfgeld zal worden voldaan door de club. Voor de rijders die normaal deelnemen aan de Noord-Holland Cup en/of BMX West Competitie een mooie mogelijkheid om eens een Nationale Wedstrijd mee te maken.

 

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op via de mail info@kleydrivers.nl o.v.v. NK Clubs - naam van de rijder en stuurbord nummer.

 

Zorg er wel voor dat je voor de wedstrijd het stuurbord nummer aangevraagd hebt en deze zichtbaar op de fiets gemonteerd is volgens de BMX Reglementen 2022. Tevens dient iedereen in een Clubshirt te rijden.

 

Finale Clubwedstrijden 2021

Komende zaterdag 6 november 2021 zal de finale van de Clubwedstrijden 2021 worden verreden. In deze Corona-periode hebben we slechts 3 wedstrijden kunnen rijden, maar desalniettemin zullen in de verschillende categorieën leden tot Clubkampioen worden gekroond!

 

De finalewedstrijd op zaterdag 6 november start om 13.00 uur met de training en het ophalen van de stuurbordnummers voor de rijders die nog geen vast nummer via de KNWU hebben.

 

Uiteraard volgt na de wedstrijden de prijsuitreiking van dit (korte) seizoen, waarbij iedere deelnemer een beker zal ontvangen!

 

We gaan er vanuit dat alle rijders die in de ranking staan ook aanwezig zijn komende zaterdag. Deze rijders zijn dan ook automatisch ingeschreven. Sta je niet in de ranking of kun je niet aanwezig zijn komende zaterdag, dan vragen we je jezelf aan- of af te melden via info@kleydrivers.nl. Bij aanmelding graag: Naam / Geboortedatum / stuurbordnummer

 

Benieuwd naar de tussenstand? Die staat hieronder!

 

 

Coronamaatregelen

Basisregels

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Onder de basisregels wordt verstaan:

 

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.

 

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken en ook bij onze vereniging bij wedstrijden en trainingen. We zullen deze check doen bij de poort, zodat daarna iedereen vrij kan bewegen zowel buiten op het crossterrein als binnen in de kantine, mits rekening wordt gehouden met de basismaatregelen. De toegangscontrole geldt voor sporters en publiek vanaf 18 jaar.

 

De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

 

We zullen een coronatoegangsbewijs scannen en het ID-bewijs controleren. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. 

 

Indien er geen geldig Coronatoegangsbewijs kan worden getoond, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot het terrein.

 

 

NK Pumptrack

Op 31 oktober 2021 wordt het NK Pumptrack georganiseerd in Aalten, op het Sportpark Zuid. De inschrijvingen voor het kampioenschap zijn inmiddels geopend!

 

Tijdens het kampioenschap rijden de deelnemers één voor één het parcours. Iedereen heeft één kans om zijn/haar tijd neer te zetten. Daarna zullen de snelste tien deelnemers per categorie strijden in de super finale, waarin wederom een tijd neergezet moet worden. De deelnemer met de snelste tijd in de super finale is uiteindelijk de winnaar.

 

Een aantal Kley-Drivers heeft zich inmiddels ingeschreven, waaronder regerend Nederlands Kampioen Twan van Dorp! Heb je zin om mee te doen, kijk op www.boostpumptracks.nl voor meer info en de mogelijkheid voor inschrijven. Er is ruimte voor maximaal 32 rijders per klasse.

 

 

Topcompetitie Kampen 23 en 24 oktober 2021

In het weekend van zaterdag 23 & zondag 24 oktober vindt de derde Topcompetitie van de KNWU plaats op de baan van KWC Kampen. Zaterdag trainen en zondag wedstrijd voor alle klassen.

 

Zie voor meer informatie de website van KWC Kampen.

 

De inschrijving is inmiddels geopend via mijn.knwu.nl.

 

 

NK Clubs 2021 in Baarn

Op zondag 17 oktober 2021 zal de NK Clubs plaatsvinden in Baarn. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar net als voorgaande jaren tijdens dit NK met veel Kley-Drivers aan de start zouden verschijnen!!

 

Het NK Clubs is voor iedereen met een basislidmaatschap toegankelijk, dus iedereen die lid is bij de Kley-Drivers (wat iedereen is) kan dus meedoen. Het inschrijfgeld zal worden voldaan door de club. Voor de rijders die normaal deelnemen aan de Noord-Holland Cup en/of BMX West Competitie een mooie mogelijkheid om eens een Nationale Wedstrijd mee te maken.

 

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op via de mail info@kleydrivers.nl o.v.v. NK Clubs - naam van de rijder en stuurbord nummer.

 

Zorg er wel voor dat je voor de wedstrijd het stuurbord nummer aangevraagd hebt en deze zichtbaar op de fiets gemonteerd is volgens de BMX Reglementen 2021. Tevens dient iedereen in een Clubshirt te rijden.

 

Covid-19

Helaas heeft de organiserende vereniging vooralsnog te maken met Corona-regels. Per deelnemer is 1 begeleider/ Ouder toegestaan. Per 5 ingeschreven clubleden mag er 1 extra begeleider worden toegevoegd. Per club is er 1 Clubvertegenwoordiger toegestaan. Verdere regels en aanvullende informatie over de NK Clubs is hier terug te vinden.

 

Ondanks deze regels hopen we met een grote groep naar Baarn af te reizen!

 

Bestuur BMX De Kley-Drivers