Historie


De Kley-Drivers is op 15 november 1982 opgericht en bestaat dus al ruim 40 jaar! Enkele ouders zijn in 1982 naar de gemeente gestapt voor een stuk grond om een crossbaan op te maken. De fietscrossers hebben een stuk grond gekregen in Noord Scharwoude en toen was de oprichting van onze club FCC De Kley- Drivers in Langedijk een feit.

 

Bij de start van de crossbaan was het al bekend dat dit een tijdelijk stuk betrof, echter had de locatie alles wat een crossbaan nodig heeft. Van clubhuis tot jurywagen. De club kreeg een eigen uitstraling met een tenue met de kleuren geel, blauw en rood.

 

Na vijf jaar gecrost te hebben op deze baan moest de club eraan geloven en moesten ze verhuizen. De Kley-Drivers raakte in 1987 hun plek aan de Molenkade kwijt. Er werd een nieuw terrein aan de vereniging toegewezen gelegen aan de Potjesdam. De Kley-Drivers waren weer degene die de baan moesten realiseren. Alleen waren de omstandigheden nu nog slechter dan de vorige keer. Het weer werkte namelijk niet mee. Het was een koude en strenge winter, maar na een poosje hard gewerkt te hebben was de nieuwe baan van de Kley-Drivers een feit. Ze hadden een geheel nieuw onderkomen, met een nieuw jurygebouw, een EHBO-onderkomen en natuurlijk een Clubhuis.

 

Het ging de Kley-Drivers een poosje voor de wind, totdat in 1991 het clubhuis van de club in de brand werd gestoken. Ondanks deze zware tegenslag lieten de Kley-Drivers zich niet uit het veld slaan. De gemeente Alkmaar besloot de club te helpen en 14 dagen na de brand, precies op tijd voor de regiocup, stond een nieuw clubhuis voor de club klaar. De hele vereniging heeft geholpen met het verbouwen en schilderen.

 

Tien jaar later moest dit clubhuis helaas ook aan brand geloven. Ook toen hebben ze weer alles op alles gezet om er een mooi en eigen plekje van te maken. En dit is zeker gelukt, want dit clubhuis hebben ze nog steeds.

Het materieel van de club kan wel verloren gaan, maar de liefde voor de sport stroomt bij alle leden als bloed door de aderen. Naast de vernieuwde clubhuizen zijn ook het jury gebouw en de baan vernieuwd in de loop van de jaren. Bij de start aan de Potjesdam was er alleen sprake van zomer trainingen omdat het terrein niet verlicht was. Maar nu kan er het jaar rond worden gecrost.

 

De vereniging heeft verschillende besturen gekend in de loop van de jaren en met elkaar is de vereniging geworden zoals hij vandaag de dag is. Door de inzet van het bestuur, vrijwilligers en sponsors is het de Kley-Drivers gelukt om enkele hoogwaardige BMX'ers op te leiden die gestreden hebben op nationaal en internationaal niveau. De Kley-Drivers hebben de oude kleuren in de loop van de jaren veranderd en is vandaag de dag te herkennen aan haar eigen tenue in het blauw.

 

Dat de Kley-Drivers een zware geschiedenis hebben gekend is iets wat vast staat. Inmiddels is de club uitgegroeid tot één van de grootste verenigingen van Nederland en zijn ze niet meer weg te denken uit Langedijk.