Jelle van Gorkom stoomt de Kley-Drivers klaar voor het nieuwe seizoen


Artikel van Rodi Media:

 

Jelle van Gorkom heeft op zaterdag 7 maart een BMX clinic gegeven aan de talenten van de BMX-sport bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Jelle werd twee keer tweede op het WK en won zilver op de Olympische Zomerspelen in Rio, in 2016. Tot dinsdag 9 januari 2018. Tijdens een training fietst Jelle van Gorkom op een ketting aan de voet van de startheuvel en beland zwaargewond in het ziekenhuis. Sindsdien heeft hij keihard geknokt om er weer bovenop te komen. Door intensief revalideren en met de wilskracht van een topsporter kan Jelle inmiddels weer zelfstandig functioneren. En gebruikt hij wat hem is overkomen op een positieve manier. Met zijn stichting vraagt hij aandacht voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ook geeft hij clinics aan talentvolle fietscrossers. Zo ook bij de Kley-Drivers in Langedijk.

 

Clinic

 

Uit heel West Nederland waren er deelnemers afgereisd om de adviezen en tips van Jelle en vader John in ontvangst te nemen maar daarnaast natuurlijk ook om de Jelle van Gorkom Foundation te steunen, de gehele opbrengst van deze clinic gaat dan ook naar de stichting van Jelle. Jelle nam samen met John de tijd om vragen van de jonge talenten te beantwoorden. Aandachtig namen de deelnemers alle informatie op en lieten zij al hun kunsten zien aan Jelle en John. Waar nodig stuurde Jelle en John de talenten bij om ze in alle facetten van de BMX sport beter te maken, door deze clinic pikten de rijders nog mooi een graantje mee voordat zij zich op moeten maken voor het seizoen 2020 welke aanstaande is.

 

Start competitie

 

Op de baan van BMX de Kley-Drivers zullen op 15 maart tussen de 125 en 250 BMX'ers deelnemen aan de eerste wedstrijd van de BMX West Competitie 2020. Elf tot dertien verenigingen uit West Nederland zullen met hun crossers, welke tussen de 6-60 jaar oud zijn, in Zuid-Scharwoude aan de start van de eerste competitiewedstrijd verschijnen. Naast de reguliere wedstrijden in de BMX West competitie kunnen fietscrossers zich ook inschrijven voor de open klasse, waarbij diverse prijzen te verdienen zijn. Namens BMX de Kley-Drivers doen zo'n 23 rijders mee aan de competitie. De kans is groot dat er op 15 maart veel meer Kley-Drivers aan de start zullen verschijnen, omdat dit hun thuisbaan is. Vanaf 09.00 uur kan er getraind worden, de wedstrijden starten omstreeks 10.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.