Coronamaatregelen


Basisregels

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Onder de basisregels wordt verstaan:

 

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.

 

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken en ook bij onze vereniging bij wedstrijden en trainingen. We zullen deze check doen bij de poort, zodat daarna iedereen vrij kan bewegen zowel buiten op het crossterrein als binnen in de kantine, mits rekening wordt gehouden met de basismaatregelen. De toegangscontrole geldt voor sporters en publiek vanaf 18 jaar.

 

De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

 

We zullen een coronatoegangsbewijs scannen en het ID-bewijs controleren. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. 

 

Indien er geen geldig Coronatoegangsbewijs kan worden getoond, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot het terrein.